Huldan Kuvapäiväkirja eletystä elämästä sekä Haaveita & Unelmia tulevasta.

perjantai 1. heinäkuuta 2016

HULDA<3

HULDA

"Tahdotko Sinä, Piritta Jenni Helena, ottaa minut, Huldan, uudeksi nimeksesi, 
iloitaksesi minusta, 
ja tunteaksesi olosi kotoisaksi minun kanssani?"

"Tahdon!"

Ja niin he saivat viimein toisensa, 
ja uusi elämänkirja sai täytettä ensimmäiselle sivulleen. 
Sen kirjan sivut olkoon täynnä Iloisia päiviä,
Onnellisia hetkiä,
sekä ennenkaikkea paljon Rauhaa & Rakkautta. 

<3

Elämä on liian lyhyt elettäväksi sellaisen nimen kanssa, jonka kanssa ei tunne oloansa kotoisaksi, ja jota 9/10:nestä ihmisestä EI osaa sanoa/kirjoittaa oikein. Sama pätee kyllä muihinkin asioihin elämässä. Nimi on onneksi sieltä helpoimmasta päästä asioita muuttaa. Siksipä tein tänään vihdoinkin pitkään suunnitelmissa olleen reissun maistraattiin, josta tulin ulos sen kotoisan, mulle tehdyn nimen kanssa, Äiteen hurratessa naama leveässä hymyssä parkkipaikalla :) Asiaa nopeutti se, että halusin, että erääseen asiaan kirjoitetaan mun uusi nimi vanhan sijaan :) Että enää tämä mimmi ei ole Piritta yhdellä teellä, vaan Hulda kolmella deellä ryntäät mukaanlukien! :P Kiitos niille, ketkä on mua jo tällä uudella nimellä pitkään kutsuneetkin, ja kannustaneet nimen vaihtamaan <3 Ja ne, ketkä eivät ole asiaa halunneet ymmärtää alkuunkaan, niin teille en ajatellu tänään suoda yhtään ajatusta, harmi teille, vai mitä? ;) 

Päätöshän nimen vaihtamisesta tuli tehtyä jo alle kouluikäisenä, joten harkinta-aika on ollut, hmm, varsin pitkä. Eli ei tässä mitään hetken mielijohteesta olla tehty! :) Ja kuvakin kertoo sen, ettei ihan tuulesta temmattu ole tämä uusi kotoisa nimikään; nimenvaihdoksen myötä lähti Rakkaat terveiset pilvenreunalle viime joulukuussa kuolleelle mammalle Jenny Hulda Lemmitylle, sekä hänen äidilleen Hulda Vilhelmiinalle <3 Netistä poimittua:

"Nimitohtori Eero Kiviniemi vastaa: Hulda-nimen taustalta löytyy kaksi samanasuista mutta eri kielien ja kulttuurien piirissä syntynyttä nimeä. Vanhempi niistä on Pohjois-Euroopassa huonommin tunnettu, Vanhassa Testamentissa
esiintyvä naisennimi Huldah. Nimi kuuluu noin 2 600 vuotta sitten eläneelle naisprofeetalle ja pohjautuu heprean  kärppää merkitsevään sanaan.

Toinen Hulda-nimi on syntynyt germaanisissa kielissä. Tälle Hulda-nimelle on esitetty useita erilaisia tulkintoja, mutta ehkä yleisimmin nimen on arveltu perustuvan germaanisissa kielissä esiintyneeseen huld-sanaan, joka on merkinnyt adjektiivina lempeää, suopeaa, uskollista ja hellää."

Hmm, lempeä, suopea, uskollinen & hellä kärppä siis, eikös se mulle hyvin sovi? :D 

No, jos ei ny kärppä kuitenkaan, mutta ny 
Minä olen enemmän Minä
ja se on hyvä se! :)

Menkäähän kohti niitä Unelmianne, sillä elämä on todellakin liian lyhyt olla niitä Unelmia toteuttamatta! <3 

Ja sitten itsekkin kohti seuraavaa... <3 

Rakkaudella, Hulda <3


1 kommentti:

  1. Onnea sinulle Hulda, kauniista uudesta nimestä♥
    Itse vaihdoin sukunimekseni kaksoisnimeksi, kun mieheni veli meni naimisiin Hannelen kanssa ja meillä olisi ollut sitten sama nimi.
    Harkinnassa oli, että ottaisinko vaan tyttönimeni, mutta huomasin, että mies ei siitä oikein pitänyt, vaikka ei mitään sanonutkaan...:)

    VastaaPoista